Technika szakos tanároknak

Malom modell

A munkakultúra oktatáson kívül, fontos szempont lenne a modern technikában a forma és a funkció egységének szemléletes bemutatása is. Az sem rossz, ha a munkadarabunk alkalmat ad egyszerű természeti vagy fizikai törvények kipróbálására, megfigyelésére. A modellépítés alapvető célja a funkció és a működésbeli hasonlóság megfigyeltetése.

Egyszerű munkadarab lehetőségét szeretném bemutatni. A kis vízimalom azon kívül, hogy a kísérletezés lehetőségét is biztosítja, sok további fejlesztési feladatot is lefedhet. Előállítása olcsó, a jelenlegi finanszírozás mellett mondhatni ideális lehetőség. Kísérletekkel és a működés kipróbálásával együtt több tanórányi feladatot adhat.  A lézervágott alapanyagoka előkészítése tanári feladat.

anyaga: Woodspep 2mm-es alátét hab. 350 Ft/m2 árával verhetetlen az alapanyagok között. Olcsó oldószermentes faragasztóval könnyen ragasztható. További eszközszükséglet: ruhacsipesz és gombostű.

A kísérleteket 0,5 l-es PET flakonból, vízcsurgatással végeztük. Nincs igazából semmilyen alkatrésze, ami bármilyen különleges felkészültséget kívánna. Javasolt korosztály: 5. évfolyam.

Lézervágó hiányában elkészíthető snicerrel is, sablonokkal előkészítve a körbevágást. (A munkaidőszükséglet nagyságrendekkel megnő.)

A rajzok innen tölthetők le:https://drive.google.com/open?id=1MStsRUU6iA64Xh_J_GrnezoqlCLg8NNQ

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9